Discussion:
Canon Lide 220 scanner....
(too old to reply)
csola48
2017-01-22 11:14:08 UTC
Permalink
Raw Message
I made 3 further pictures to show, what to do: You have to CREATE
the *40-libsane.rules* with yout texteditor "as superuser"
1.) open your terminal write "su" (without "")
2.) write your superuser-password (you use it for updates)
3.) the textedidor will open when you write
sudo pluma /etc/udev/rules.d/40-libsane.rules
4.) write into the texteditor
# Canon CanoScan LiDE 220
ATTRS{idVendor}=="04a9", ATTRS{idProduct}=="190f",
ENV{libsane_matched}="yes"
5.) save the file (hopefully it will close itself)
6.) exit your terminal
##############################################################################
.... 7.) look up your "40-libsane.rules" in the folder
"/etc/udev/rules.d/" ... find it? ok ... works?
###############################################################################
Dear Gerrit !

1) 40-libsane.rules file, than root created; "40-libsane.rules" in the
folder "/etc/udev/rules.d/"

2) In him:

# Canon CanoScan LiDE 220
ATTRS{idVendor}=="04a9, ATTRS{idProduct}=="190f,
ENV{libsane_matched}="yes
3) system restarted
4) Neither xsane, neither simple scan is NOT WORKS...
The scanner indicates input/output error... Not working... The scanner
stays on the sheet's bottom and is frozen off...

3)

@csola48:~$ scanimage -T
scanimage: no SANE devices found
@csola48:~$ scanimage -L
device `genesys:libusb:001:005' is a Canon LiDE 220 flatbed scanner
@csola48:~$ scanimage -V
scanimage (sane-backends) 1.0.26git; backend version 1.0.26
@csola48:~$ sudo sane-find-scanner
[sudo] csola48 jelszava:

# sane-find-scanner will now attempt to detect your scanner. If the
# result is different from what you expected, first make sure your
# scanner is powered up and properly connected to your computer.

# No SCSI scanners found. If you expected something different, make
sure that
# you have loaded a kernel SCSI driver for your SCSI adapter.

found USB scanner (vendor=0x04a9 [Canon], product=0x190f [CanoScan],
chip=GL848+) at libusb:001:007
could not fetch string descriptor: Pipe error
could not fetch string descriptor: Pipe error
found USB scanner (vendor=0x046d, product=0x089d) at libusb:001:003
# Your USB scanner was (probably) detected. It may or may not be
supported by
# SANE. Try scanimage -L and read the backend's manpage.

# Not checking for parallel port scanners.

4)

This end?!... :'(

Thx
csola48
--
sane-devel mailing list: sane-***@lists.alioth.debian.org
http://lists.alioth.debian.org/cgi-bin/mailman/listinfo/sane-devel
Unsubscribe: Send mail with subject "unsubscribe your_password"
to san
csola48
2017-01-22 11:42:13 UTC
Permalink
Raw Message
Xsane error message...

Hiba = Error
Nem sikerÌlt beindítani a lapolvasót. = He did not manage to start the
scanner
Hiba az eszköz B/K alatt = Mistake the device in/out under
Bezárás = Close
csola48
2017-01-24 11:32:07 UTC
Permalink
Raw Message
--
sane-devel mailing list: sane-***@lists.alioth.debian.org
http://lists.alioth.debian.org/cgi-bin/mailman/listinfo/sane-devel
Unsubscribe: Send mail with subject "unsubscribe your_password"
to sane-devel-***@lists.alioth.debian.org

Loading...